Hirdessen most! Címlap kiemelést adunk ajándékba bármely kiemelés választása esetén!
Hirdessen itt Ön is!

Akár 800 ezret is kereshetnek mozdonyvazetőként

Ne maradj le a legújabb hirdetésekről!
Iratkozz fel, hogy jelezni tudjunk ha új hirdetést adnak fel ebben a kategóriában.
Hirdessen itt Ön is!

A MÁV (Magyar Államvasutak) az egyik legnagyobb munkaadó Magyarországon, és az utóbbi időben komoly munkaerőhiánnyal küzd. A vállalat különösen a mozdonyvezetői pozíciók betöltésében tapasztal nehézségeket. De miért is kereshetnek a MÁV mozdonyvezetői bruttó 863 ezer forintot? Nézzük meg a részleteket!

Fizetés és vonzerő

A mozdonyvezetők átlagkeresete bruttó 863 ezer forint, ami az első tíz legjobban fizető állás között szerepel Magyarországon. Ez a magas fizetési szint nemcsak a munkaerő megtartásában, hanem az új munkaerő toborzásában is kulcsszerepet játszik. A vállalat folyamatosan igyekszik vonzóbbá tenni a feltételeket, hogy minél több új munkaerőt szerezzen.

Könnyített feltételek

Az elmúlt években a MÁV több lépést is tett a munkaerőhiány enyhítésére. Az egyik ilyen lépés a belépési feltételek enyhítése. Már nem szükséges műszaki előképzettség a mozdonyvezetői pozícióhoz, ami a technológiai fejlődésnek köszönhető. A jelentkezőknek csak érettségi vizsgával, erkölcsi bizonyítvánnyal és orvosi alkalmassággal kell rendelkezniük.

Gyakornoki program

A MÁV Start 13 mozdonyvezetői tanfolyamot tervez elindítani idén. A gyakornokok 320 órás gyakorlati modul mellett elméleti képzésben is részesülnek. A tanfolyam sikeressége átlagosan 60–70 százalékos, ami azt mutatja, hogy a program valóban képes új szakembereket képezni.

 

A MÁV komoly lépéseket tesz a munkaerőhiány enyhítésére és a mozdonyvezetői pozíciók betöltésére. A magas fizetés és a könnyített belépési feltételek mellett a gyakornoki program is hozzájárul a vállalat versenyképességének növeléséhez. A mozdonyvezetők átlagkeresete nem véletlenül ennyire magas; a vállalat számára kulcsfontosságú, hogy minőségi munkaerőt találjon és tartsa meg.

Ezzel a cikkel remélhetőleg sikerült tisztázni, hogy miért is kereshetnek a MÁV mozdonyvezetői bruttó 863 ezer forintot. A vállalat folyamatosan fejleszti stratégiáját, hogy megfeleljen a munkaerőpiac kihívásainak. 
A magas fizetés és a könnyített belépési feltételek miatt a mozdonyvezető állás egyre vonzóbbá válik a munkaerőpiac számára.



Cikk

Mozdonyvezetőállás.hu © 2024
Minden jog fenntartva.
Kezdőlap Hirdetésfeladás
Munkaadóknak
Belépés Álláskeresőknek Munkaadóknak Árak